Veckans Meny

<< Vecka: 09 >>
 

 Måndag
 Grillad nötfärsbiff med skysås, gräslök- och bacontzatziki samt paprikastekt potatis (G,L)
Vinpocherad torskfilé med champagnesås, ägg- och persiljehack, pepparrot och kokt potatis (L)
Pasta al Diavolo på fläskfilé, rostad chorizo och grönsaker i pepparsås (G,L)
Veg/Vegan: Kikärtsburgare med avokadoröra, picklad rödkål och potatis (G,L)
 
 Tisdag
 Raggmunkar med stekt rimmat fläsk och lingon eller fläsk med löksås och kokt potatis (G,L)
Varmrökt lax med citron- och dillsås, äppelsalsa och kokt färskpotatis (L)
Skånsk Kalops på högrev, lök och morötter med kokt potatis och inlagda rödbetor
Veg/Vegan: Stroganoff på vegokorv och grönsaker serveras med ris och gräddfil (L)
 
 Onsdag
 Cevapcici (kryddiga järpar) med lepinjebröd, ajvar, rödlökshack och klyftpotatis (G,L)
Lax- och räkburgare med brioche, skarpsås och pommes frites (G)
Spaghetti Carbonara med rostad bacon och skinka, svart peppar, m.m. (G,L)
Veg/Vegan: Medelhavs paj med kronärtskocka, soltorkad tomat, feta, oliver och paprikasallad(G,L)
 
 Torsdag
 Grillad teriyaki majskycklingbröst med ugnsbakad vitkål, asian BBQ-sås och basmatisris (L)
Bakad koljafilé med gräddstuvad spenat, smörslungade morötter och rostad potatis (G,L)
Gulaschsoppa eller Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde (G,L)
Veg/Vegan: Broccolisoppa med grönsaksbruchetta, samt pannkakor med sylt och grädde (G,L)
 
 Fredag
 Bräserad lättrökt Högrev med portvinssås och potatisterrin toppad med syrad gurksallad (L)
Husets fisk- och skaldjurssoppa med rostat vitlöksbröd och aioli (G,L)
Paella Valenciana med kyckling, rostad chorizo och grönsaker toppad med Mojo Rojo
Veg/Vegan: Pastagratäng med spenat, fetaost, butternutpumpa och rostad brysselkålsallad (G,L)
 

Veckans alternativ

Fransk kycklingsallad: machésallad, apelsin, cocktailtomater, brieost, avokado, Dijon-dressing och rostat solrosströssel
Västkustsallad: räkor, kokt ägg, rökt lax, grönsaker och Rhode Islanddressing
Sötpotatis Bowl: rostad halloumi, sallad, brysselkål, broccoli, citron- och örtdressing o cashewnötter