Veckans Meny

<< Vecka: 49 >>
 

 Måndag
 Hjortfärsmedaljong med kantarellsås, potatispuré och rårörda lingon (G,L)
Torskgratäng med färskost och räkor serveras med kräftsås samt örtslungad potatis (L)
Kycklingpasta med basilika, soltorkad tomat, grädde, chili och parmesan toppas med ruccola (G,L)
Veg/Vegan: Zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatziki och stekt potatis
 
 Tisdag
 Raggmunkar med stekt rimmat fläsk och lingon eller stekt fläsk med löksås och kokt potatis (G,L)
Ugnsbakad lättgravad koljafilé med dillhollandaise, kokt färskpotatis och broccoli
Biff Bourgogne med sidfläsk, syltlök, champinjoner och rödvin serveras med ris
Veg/Vegan: Teriyaki bowl med oumph, grönsaker och risnudlar med snabbkimchi
 
 Onsdag
 Hemgjorda köttbullar med gräddsås, potatismos och rårörda lingon (G,L)
Vitvinspocherad torskfilé med hackat ägg, räkor och pepparrot, vitvinssås och ljummen potatissallad (L)
Texas wings med blue cheese dipp, äppelcoleslaw och krispiga pommes
Veg/Vegan: Vegetarisk halloumi Stroganoff med ris, smetana och saltgurka (L)
 
 Torsdag
 Bräserad lättrökt högrev med madeirasås och potatisterrin smaksatt med västerbottenost (L)
Friterad kummelfilé med skagenröra, citron, örtsallad och persiljepotatis (G)
Gulaschsoppa eller Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde (G,L)
Veg/Vegan: Smörstekt svamp med matvetasallad, toppas med spenat, pecorino och rostade nötter (L)
 
 Fredag
 Panerad schnitzel med skysås, kapris, ansjovissmör, citron, grönsaker och ugnstekt klyftpotatis (G)
Husets fisk- och skaldjursoppa med rostat, vitlöksbröd och aioli (G,L)
Pad Thai – Thailändsk biffgryta med broccoli, jordnötter och nudlar (G)
Veg/Vegan: Fylld paprika med linser, spenat och fetaost med tomatsås och buljongkokt bulgur (G,L)
 

Veckans alternativ

Caesarsallad: romansallad, grillad kyckling, bacon, soltorka tomat, brödkrutonger, tomat, gurka, hyvlad parmesan, caesardressing
Västkustsallad: Räkor, kokt ägg, rökt lax, grönsaker och Rhode Islanddressing